Stijlvolle vloer met vele voordelen

Troffelvloeren


Een epoxy troffelvloer is dé manier om uw badkamer te voorzien van een naadloze vloer!
De vloer kan worden uitgevoerd met een holplint en is in vele kleuren te verkrijgen, bovendien uitermate geschikt om afschot in de vloer te maken bij dunnere laagdikten.

De troffelvloer is opgebouwd uit gekleurde fijne kwartszandkorrels, toeslagstoffen en wordt door middel van een helder transparant bindmiddel, epoxyhars/harder, gebonden.
Door een chemische reactie van het bindmiddels worden het (gekleurde) zand als het ware aan elkaar verlijmd en ontstaat een zeer harde slijtvaste laag.
De troffelvloer wordt afgewerkt met een slijtvaste seal- en antislip coatinglaag. Troffelvloeren zijn zowel industrieel als privé zeer goed toepasbaar.
Een troffelvloer ziet er stoer en robuust uit, is naadloos, vloeistofdicht en goed te combineren met vloerverwarming.

Ook zeer geschikt voor reparaties aan betonvloeren en overgangen in bv werkplaatsen


Kenmerken:

Een naadloze vloer met een minimalistiche uitstraling. De eigenschappen van een epoxy  troffelvloer zijn de hoge druksterkte, slag-, stoot-    en slijtvast, goed chemicaliënbestendig, vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk.
 
Deze eigenschappen maken de vloer zeer geschikt voor industriële toepassingen. Met de epoxy troffelvloer kunnen ook prima plinten en opstanden worden bekleed.
Top-product voor grootkeukens en restaurants 
 
Doordat de troffelvloeren tegenwoordig in vele kleuren kunnen worden toegepast zijn ze de laatste jaren ook door de particulier ontdekt.
 
De gemiddelde dikte van dit vloersysteem is 5 – 6 mm. Maar het voordeel van deze mortel is dat men van een hele dikke laagdikte naar 0 mm kan toe werken. 
 
Andere voordelen van de troffelvloer zijn:

  • Antislip;
  • Antistatisch;
  • Hygiënisch;
  • Holplint mogelijk
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming.
 
Ondervloer:

Een troffelvloer kan rechtstreeks worden aangebracht op cementdekvloeren, gipsgebonden
anhydriet gietvloeren, betonnen- en tegelvloeren.
 
Werkwijze:
Na het opschuren van de ondervloer wordt de vloer geprimerd, waarna de troffelmortel kan worden aangebracht. In totaal moet u rekening houden met een uitvoeringstijd van ca. 5 dagen en een uithardings- tijd van minimaal 2 dagen.
 
Varianten/Kleuren:
Troffelvloeren kunnen worden uitgevoerd in Uni kleuren, maar zijn ook verkrijgbaar in een oneindige combinatie Mix varianten. Uni kleuren lenen zich bij uitstek voor toepassing in een strak interieur. De Mix kleuren lijken op de oude terrazzo vloeren en zijn geschikt voor toepassing in een strak interieur, maar worden ook toegepast in een industriële omgeving.

Specifiek toepasbaar in:
Badkamers, keukens en garagevloeren. Een troffelvloer kan vlak worden uitgevoerd, maar de mortel is uitermate geschikt voor  vloeren die op afschot moeten lopen. 


Onderhoud:
Troffelvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk en zeer goed schoon te houden. Doordat de troffelvloer volledig is afgesloten heeft vuil geen kans om in de vloer door te dringen waardoor de vloer zeer hygiënisch is.
 
U kunt de vloer stofzuigen, dweilen of met een boenmachine schoonmaken.

Normaal onderhoud geschiedt door dweilen met lauw water eventueel aangelengd met een speciaal daarvoor geschikt schoonmaak middel, de profi 7 van The Natural Way of Cleaning. Periodiek onderhoud kan met het profi-6 schoonmaakmiddel Het gebruik van warm water tot ca.60 graden is geen probleem.