Ontdek de decoratieve gietvloeren met flakes.

Flakes vloeren


Het vlokkenvloersyteem bestaat uit een gietvloer ingestrooid met een speciaal mengsel van (verf)vlokken ( ook wel flakes genoemd ) in kleur. Er zijn vele mixen van kleuren mogelijk,
u kunt kiezen welke sfeer het beste bij u past. De flakes zorgen voor een creatief en speels, maar ook persoonlijk karakter.
Floor is Art kan met een Flakes vloer in korte tijd een decoratieve, sfeervolle badkamervloer voor u maken.
Het Flakes vloersysteem is geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cementen ondergronden, oude terrazzo- en tegelvloeren. Een Flakes vloer is uitermate geschikt als afwerking van vloeren in badkamers. Met het Flakes vloersysteem kunnen ook plinten en opstanden worden bekleed.


Kenmerken:

Flakes vloeren zijn decoratief, slijtvast, vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk.

Een Flakes of Vlokken vloer heeft een hoge druksterkte, is slijtvast, goed chemicaliën-bestendig, vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk. Deze eigenschappen maken de vloer zeer geschikt voor toepassing in sanitaire ruimten. De gemiddelde dikte van dit vloersysteem is ca. 1 - 1,5 mm.

De voordelen van een Flakes ingestrooide vloer zijn:
• Naadloos;
• Antislip;
• Hygiënisch;
• Onderhoudsarm;
• Zeer slijtvast;
• Volledig vloeistof dicht;
• Uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Specifiek toepasbaar in:
Badkamers en balkonvloeren

Varianten/Kleuren:
De Flakes vloeren kunnen worden uitgevoerd in Uni kleuren, maar zijn ook verkrijgbaar in een oneindige combinatie mix varianten. Uni kleuren lenen zich bij uitstek voor toepassing in een strak interieur. De Mix kleuren lijken op de oude terrazzo vloeren en zijn geschikt voor toepassing in een strak interieur, maar worden ook toegepast in een industriële omgeving. De vloer kan licht worden ingestrooid, maar ook vol en zat, zodat alleen de flakes nog zichtbaar zijn.

Ondervloer:
Het Flakes vloersysteem kan worden toegepast over oude terrazzo- en tegelvloeren, cementdek- en betonvloeren.

Oude vloeren, tegels of terrazzo, zullen eerst moeten worden voorbehandelt. Dit kan gebeuren door middel van ontvetten en/of schuren en eventueel egaliseren. Als dit goed is gedaan kan het Flakes vloersysteem rechtstreeks worden aangebracht op ondervloer van cementdek-, terrazzo- of tegelvloer.

Werkwijze:
Als de ondervloer geschikt is kan het Flakes vloersysteem worden aangebracht. U moet rekening houden met, afhankelijk van de ondergrond, een uitvoeringstijd van 3 - 4 dagen en een uithardingstijd van minimaal 2 dagen.

Onderhoud:
Flakes vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk en zeer goed schoon te houden. Doordat de vloer volledig is afgesloten heeft vuil geen kans om in de vloer door te dringen. U kunt de vloer dweilen of met hogedruk- of een boenmachine schoonmaken. Het gebruik van warm water tot ca.60 graden is geen probleem. De juiste schoonmaakmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar.