De Epoxy gietvloer, de ideale oplossing voor uw garage of werkplaats

Epoxy gietvloeren


Garagevloeren worden vaak opgeleverd met een onbehandelde beton- of cementdekvloer.
Deze vloeren blijven altijd stof afgeven en zijn poreus. U kunt deze vloeren coaten of behandelen met een epoxy gietvloer, de ultieme oplossing voor uw garage of werkplaats.
Een epoxy gietvloer is een prachtige praktische oplossing om uw vloer stofvrij, vloeistofdicht en goed reinig baar te maken. Tijdens het gieten van deze vloer worden de oneffenheden in de vloer mooi weggewerkt, met een mooie strakke vloer als eindresultaat, bij een coatingvloer wordt de vloer ook vloeisofdicht, maar eventuele oneffenheden in de ondervloer zullen eerder zichtbaar blijven.
De gietvloer kan worden ingestrooid met kleurvlokken, voor een decoratieve uitstraling.

Na het gieten kan de vloer worden afgeseald met een slijtvaste matte toplak, waarin als optie ook anti-slip korrel kan worden verwerkt.

 

Kenmerken:
De epoxy gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk, dit komt doordat de gietvloer een dichte structuur in de toplaag heeft en daardoor geen stof of vuil opneemt. Af en toe vegen en dweilen is voldoende. De epoxy gietvloer is tevens prima geschikt in combinatie met  vloerverwarming.

De voordelen van epoxy gietvloeren zijn:
•    Vloeistofdicht
•    Naadloos
•    Goed reinigbaar
•    Onderhoudsarm
•    Hoge slijtvastheid
•    Chemisch bestendig
•    Te combineren met vloerverwarming
 
Specifiek toepasbaar in:
Garages en werkplaatsen
 
Varianten/Kleuren
De epoxy gietvloeren zijn in vele RAL en NCS kleuren leverbaar.
 
Ondervloer:
Een Epoxy gietvloer vloer kan worden aangebracht op betonvloeren, cementdekvloeren en gipsgebonden gietvloeren zoals anhdrietvloeren. De ondervloer moet voldoende strak zijn. Vervuilde ondervloeren zullen eerst moeten worden voor behandeld door middel van schuren.
 
Als u een epoxy gietvloer over een betaande tegelvloer wenst zal de tegelvloer eerst opgeschuurd en geëgaliseerd moeten worden, waarna wij het gietvloer systeem er over heen kunnen aanbrengen. 
 
Belangrijk is wel dat de vloer geen (rest)vocht bevat!

Werkwijze:
Als de ondervloer goed voorbereidt is kan men de epoxy vloer gieten. De ondervloer wordt eerst op de juiste manier voorbewerkt en geprimerd, waarna een 2 mm dikke gietvloer wordt gegoten.
 
U moet rekening houden met een uitvoeringstijd van 2 of 3 dagen, afhankelijk of een extra seallaag moeten worden toegepast, en een uithardingstijd van de vloer van minimaal 2 dagen.
 
Onderhoud:
Vloeren die zijn voorzien van een coating zijn zeer onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden door middel van vegen of dweilen. Normaal onderhoud door middel van dweilen met lauw water. Als u daaraan het Profi-6 schoonmaakmiddel van The Natural Way of Cleaning toevoegd wordt schoonmaken helemaal een feest . Dit schoonmaakmiddel is ook zeer geschikt voor periodiek onderhoud.