Marmergrind tapijtvloeren,sfeervolle naadloze praktische vloeren

Marmergrind tapijtvloeren


De marmergrind tapijtvloer lijkt in veel opzichten op de siergrindvloer. Toch heeft deze vloer een andere vorm van korrel en veelal een groter korrel formaat. Marmertapijt heeft een eigen karakter, en heeft veel weg van de oude terrazzovloer.
In tegenstelling tot siergrind korrels worden de marmer of terrazzo korrels niet gekleurd.
Marmer korrels zijn puur natuur, ze worden in groeves van bergen uitgehouwen, getrommeld om de scherpe randjes er van af te krijgen en gezeefd.
Door de marmer of terrazzokorrels te mengen met een transparante epoxy hars/harder ontstaat een naadloze decoratieve vloer met een natuurlijke uitstraling.

De marmergrind tapijtvloer is prima geschikt in combinatie met vloerverwarming.


Kenmerken:
De marmergrind tapijtvloer is opgebouwd uit duizenden kleine marmer of terrazzo korrels. Deze korreltjes worden gemaakt van afgebroken stukken marmer en/of graniet. Marmer korrels zijn puur natuur,  ze worden uit de bergen gehouwen, getrommeld om de scherpe randjes er van af te krijgen en gezeefd. De marmer of terrazzokorrels worden gemengd met een transparante epoxy hars/harder,  hierdoor ontstaat er een naadloze decoratieve vloer met een zeer natuurlijke uitstraling.

 
De vloeren kunnen worden afgeseald met een transparante dichtzetmassa of toplak, maar u kunt ook kiezen voor een open structuur.
 
Een vloer van natuursteen geeft klasse en stijl aan elk interieur.
 
Een marmergrind tapijtvloer kan prachtig strak en naadloos worden aangebracht en geeft uw interieur een stijlvolle natuurlijke uitstraling. De vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen in een aantal kleurvariaties worden aangebracht.
 
De marmergrindvloer is bij uitstek geschikt in combinatie met vloerverwarming, ze zijn zeer slijtvast en goed bestand tegen mechanische belastingen.
 
Specifiek toepasbaar in:
Woning- en kantoorruimtes, slaapkamers, halletjes en traptreden.
 
Door het toepassen van een extra afseallaag is het ook goed mogelijk om marmergrind tapijtvloeren toe passen in uw keuken of toilet. 

Varianten/Kleuren
De marmer of terrazzo korrel worden uit de bergen van Italië, Duitsland, Noorwegen, etc gehouwen, getrommeld, gezeefd en verpakt. De vloeren zijn daarom in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar. Bekende varianten zijn Bardiglio, Carrara, Rosso Verona, Nero Ebano.  Net als vroeger bij de oude terrazzovloeren geeft een band rondom de marmertapijt-vloer een klassiek effect
 
Onze uitgebreide marmercollectie bevat kleuren die passen in elk interieur, van warme aardetinten tot strakke grijstinten, van wit tot zwart. Met een marmergrindvloer haalt u Italiaanse stijl in huis.
 
Uw marmergrind-vloer kan in meerdere korrelgroottes worden uitgevoerd.
 
•    1- 4 mm korrel ca. 14 kg/m² , vloerdikte   6 –   8 mm
•    4- 8 mm korrel ca. 17 kg/m² , vloerdikte 10 – 12 mm
•    5-12 mm korrel ca 25 kg/m² , vloerdikte 12 – 16 mmOndervloer:
Een marmergrind tapijtvloer kan rechtstreeks worden aangebracht op tegels, cementdekvloeren, betonvloeren en gipsgebonden gietvloeren zoals anhydrietvloeren.
 
Na een speciale voorbehandeling kunnen de vloeren ook rechtstreeks worden aangebracht over marmoleum en houten vloeren.

Werkwijze:
Als de ondervloer goed voorbereidt is kan men de marmergrind tapijtvloer aanbrengen.
Na droging kan eventueel een transparante dichtzetlaag worden aangebracht.
 
U moet rekening houden met een uitvoeringstijd van 2 of 3 dagen, afhankelijk of een extra seallaag moeten worden toegepast en een uithardingstijd van minimaal 2 dagen.
 
Onderhoud:
Marmertapijt-vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig met de stofzuiger te reinigen. Als er iets gemorst wordt op de marmergrind tapijtvloer dan kunt u dat gemakkelijk verwijderen met een sopje en borstel.
 
Normaal onderhoud kan door dweilen met lauw water, eventueel aangelengd met  Profi 6 schoonmaakmiddel van The Natural Way of Cleaning.
Deze producten zijn bij ons te verkrijgen.
Lees meer bij vloeronderhoud