Maak kennis met de vele voordelen van de coating vloer

Coating vloeren, 2- of 3-laags systeem


Cementdek- of betonvloeren blijven altijd stof afgeven en zijn poreus. Dit kan vervelend zijn in uw garage of werkplaats.
Het coaten van de vloer is een simpele praktische oplossing om uw vloer stofvrij, vloeistof- dicht en goed reinigbaar te maken.
Een coatingvloer lijkt in veel opzichten op een gietvloer. Het verschil tussen de twee is dat de coatingvloer veel dunnere laagdikte heeft waardoor (grote) oneffenheden in de ondervloer zichtbaar zullen blijven. De coatingvloer bestaat uit twee lagen: de ondervloer wordt eerst geprimerd en vervolgens afgelakt. Coating vloeren zijn in vele RAL en NCS kleuren leverbaar

 

Kenmerken:
Een naadloze, slijtvaste, praktisch vloersysteem geschikt voor uw werkplaats of garage. Een twee laags coatingsysteem.

Er zijn twee varianten coatingvloeren, de dampdoorlaatbare coatings op waterbasis en de High-build coatings op basis van epoxy. De dampdoorlaatbare coating is een damp open systeem en kan op een ondergrond die een vochtpercentage heeft tot ca. 6 %. Een high builld coating is een meer slijtvaste coating variant en is geschikt voor industriëel gebruik. Het vochtpercentage in een cementendekvloer maximaal ca. 2 % zijn.

De voordelen van coatingvloeren zijn:
• Vloeistof dicht;
• Naadloos;
• Goed reinigbaar;
• Onderhoudsarm;
• Hoge slijtvastheid;
• Te combineren met vloerverwarming.

Specifiek toepasbaar in:
Garages en werkplaatsen

Varianten/Kleuren:
Coating vloeren zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar.  Nagenoeg alle ral- en NCS kleuren zijn te bestellen.

Ondervloer:
Een coating vloer kan rechtstreeks worden aangebracht op betonvloeren, cementdekvloeren
en gipsgebonden gietvloeren zoals anhdrietvloeren

( vervuilde ) ondervloeren zullen eerst moeten worden voorbehandeld door middel van reinigen en schuren.
Als u een coating vloer over een betaande tegelvloer wenst zal de tegelvloer eerst opgeschuurd en geëgaliseerd moeten worden, waarna wij het coating systeem er over heen kunnen aanbrengen.

Werkwijze:
Als de ondervloer geschikt is kan men de vloer coaten. Een coating vloer bestaat meestal uit een primerlaag en een of twee lagen coating.
U moet rekening houden met een uitvoeringstijd van ca. 3 dagen werk ( afhankelijk van de ondervloer ) en een uithardingstijd van minimaal 2 dagen.

Onderhoud:
Vloeren die zijn voorzien van een coating zijn zeer onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden door middel van vegen of dweilen.
Zware vervuilingen kunnen heel goed met behulp van onze profi schoonmaak artikelen van The Natural Way of Cleaning worden gereinigd.
Lees meer bij: Onderhoud