Dé Gietvloer, topvloer met eindeloos veel mogelijkheden

Poly-Urethaan gietvloeren

Een gietvloer in uw huis is de trend van deze tijd!
Een vloer is de belangrijke functionele basis van elke ruimte, maar functionaliteit gaat zeker niet alleen over praktische aspecten. Een vloer bepaalt ook de sfeer en het gevoel van de ruimte waarin je woont, werkt en leeft. En dat is precies wat Floor is Art met de gietvloeren van de Arturo Collection van leverancier Uzin Utz aan de ruimte toevoegt.

 

Wat zijn gietvloeren?
Poly-urethaan (PU) gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. Deze vloersystemen zijn naadloos, zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. De strakke uitstraling maakt uw vloer compleet. Een gietvloer is een vloersysteem van kunststof dat ambachtelijk wordt gegoten. Een gietvloer kan in iedere RAL kleur of kleurcombinatie worden samengesteld. De gietvloer wordt naadloos en zeer vlak afgewerkt. De gladde vloer creëert een ruimtelijke uitstraling. Gietvloeren kunnen op cement-, epoxy- of poly-urethaan basis worden uitgevoerd. Wij adviseren om gietvloeren in uw woning of kantoor in een polyurethaan uitvoering toe te passen. Gietvloeren van Poly-Urethaan zijn hoog elastisch, kunnen scheuroverbruggend zijn en kleurvast, in tegenstelling tot de cementgebonden en epoxy gietvloeren. 

Kenmerken

  • De vloer is naadloos;
  • De vloer is vloeistof dicht;
  • Elke kleur / kleurcombinatie is mogelijk;
  • Makkelijk in onderhoud;
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming.
 

Toepassingen

  • Woningen
  • Kantoren
  • Badkamers en sanitaire ruimten


Kleuren en varianten
Gietvloeren kunnen in 1 kleurstelling worden uitgevoerd of u kunt ook twee kleuren laten mengen waardoor een marmer- of betonlook effect ontstaat. De mono Pu-gietvloeren zijn in vele standaard kleuren te verkrijgen, nagenoeg alle Ral- en NCS kleuren zijn mogelijk. Onze leverancier Arturo heeft een prachtige brochure samengesteld, de Arturo Color Collection, hierin staan de diverse mogelijkheden prachtig vertaald. Kies uit de brochure de kleur en sfeer die het beste bij uw woning of kantoor past! De brochure van de Arturo Color Collection kan ik op verzoek naar u toezenden. 

Betonlook
Betonlookvloeren creëeren wij door de vloer in een door u gewenste mono kleur aan te laten brengen of door het mengen van twee kleuren PU materiaal waardoor een marmer- achtig effect in de vloer ontstaat. Een gietvloer met een beton design. Deze vloeren hebben het uiterlijk van echte betonnen vloeren. De Poly-Urethaan betonlook vloer wordt helemaal naadloos als gietvloer gelegd. De vloer is leverbaar in diverse grijstinten en beton kleuren. Deze kleuren gaan van zachte grijstinten tot beton grijs en van zachte zandkleuren naar antraciet beton design.

Ondervloer
Een Pu gietvloer vloer kan rechtstreeks worden aangebracht op betonvloeren, cementdekvloeren, en gipsgebonden gietvloeren zoals anhydrietvloeren. Na een voorbehandeling kan een PU gietvloer ook worden toegepast op houten vloeren. Vervuilde ondervloeren zullen eerst moeten worden voor behandeld door middel van schuren. Een PU gietvloer over een bestaande tegelvloer is ook mogelijk, de tegelvloer zal dan eerst moeten worden opgeschuurd en geëgaliseerd of voorzien worden van een extra primerlaag, waarna wij het PU gietvloer systeem kunnen aanbrengen.

Gebruikte materialen
Floor is Art werkt met uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekert bent van een PU gietvloer met de hoogste kwaliteit.
De meest voorkomende materialen waar wij mee werken zijn de PU 2030 (een zachte Pu gietvloer) en de PU 2060 (een harde PU gietvloer) uit de Arturo collectie van Uzin-Utz.  

Werkwijze
Wij werken met een 4-laags gietvloer systeem. De ondervloer wordt eerst voorbehandeld, waarna de vloeren worden geprimerd. Na het primeren wordt de PU gietvloer gegoten, die is ca. 2 mm dik. Als de vloer voldoende gedroogd is kan de afseallaag worden aangebracht. U moet rekening houden met 4 werkdagen en daarna een uithardingstijd van minimaal drie dagen alvorens u de vloer weer kunt betreden.

Onderhoud
Het onderhoud van een PU gietvloer is vrij eenvoudig. Vloeren die zijn voorzien van een PU gietvloer zijn zeer onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden door middel van stofzuigen, moppen of dweilen. De juiste schoonmaakmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Zie bij "onderhoud" en onze vernieuwde webwinkel.