Siergrindvloeren, naadloze praktische vloeren

Siergrindvloeren


Siergrindvloeren zijn al jaren niet meer weg te denken in woningen en winkels. Er zijn
verschillende benamingen voor siergrindvloeren. De siergrindvloer staat ook wel bekend als
interieurgrind, woongrind, grindvloer en natuursteentapijt. De vloeren hebben een totaal eigen karakter en bestaan uit een naturel of gekleurde grindkorrel die wordt gemengd met een epoxy hars/harder. De vloeren kunnen worden afgeseald met een transparante dichtzetlaag of toplak, maar u kunt ook kiezen voor een open structuur.

 

Kenmerken
De grindkorrel is een, met polyurethaan, ingekleurde quartzkorrel, deze wordt gebonden met hars/harder waardoor het mengsel uithardt. Op deze manier kan men siergrindvloeren aanbrengen die beschikken over hoge mechanische en esthetische eigenschappen voor in woningen en kantoren. Een siergrindvloer kan prachtig strak en naadloos worden aangebracht en geeft uw interieur een warme uitstraling. Siergrindvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en kan in vele kleurvariaties worden aangebracht. Een siergrindvloer is bij uitstek geschikt in combinatie met vloerverwarming, ze zijn zeer slijtvast en goed bestand tegen mechanische belastingen.

Toepassingen
Woning- en kantoorruimtes, slaapkamers, halletjes en traptreden. Door het toepassen van een extra transparante afseallaag is het ook goed mogelijk om siergrindvloeren toe te passen in uw keuken of toilet.

Kleuren en varianten
De siergindvloer kan in meerdere korrelgroottes worden uitgevoerd. Bij de veel gebruikte 2-3 mm korrel, is de vloerdikte ca. 6 mm. Maar uw siergrindvloer kan in meerdere korrelgroottes worden uitgevoerd.
1-2 mm korrel ca. 13 kg/m²
2-3 mm korrel ca. 15 kg/m²

Siergindvloeren kunnen worden uitgevoerd in diverse kleuren, maar door kleuren te mixen zijn ze ook verkrijgbaar in een oneindige combinatie mix varianten. In een kleurstelling leent de vloer zich bij uitstek voor toepassing in een strak interieur. Een bies of band rondom is mogelijk en geeft een klassiek effect.

Ondervloer
Een siergrindvloer kan rechtstreeks worden aangebracht op tegels, cementdekvloeren, betonvloeren en gipsgebonden gietvloeren zoals anhydrietvloeren. Na een speciale voorbehandeling kunnen de vloeren ook rechtstreeks worden aangebracht over marmoleum en houten vloeren.

Werkwijze
Als de ondervloer goed voorbereidt is kan men de siergrindvloer aanbrengen.
Na een dag uitharden van de grindvloer kan, indien gewenst de transparante dichtzetlaag worden aangebracht. 
U moet rekening houden met een uitvoeringstijd van 2 of 3 dagen, afhankelijk of een extra seallaag moeten worden toegepast en een uithardingstijd van minimaal 2 dagen.

Onderhoud
Siergrindvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk en zeer goed schoon te houden. U kunt de vloer stofzuigen, dweilen en eventueel, met een grotere onderhoudsbeurt, de vloer schoonmaken met een boenmachine. Het onderhoud van de siergrindvloer is eenvoudig. U hoeft de vloer niet vaak te schrobben of stofzuigen. Op tapijt is een koffie- of wijnvlek zeer moeilijk te verwijderen. Maar op een siergrindvloer kunt u vlekken gemakkelijk verwijderen met een beetje water en een borstel. Normaal onderhoud kan door dweilen met lauw water, eventueel aangelengd met profi 6 schoonmaakmiddel van The Natural Way of Cleaning. Deze producten zijn bij ons te verkrijgen.  Lees daarover meer bij vloeronderhoud