Garages en werkplaatsen

Garagevloeren worden vaak opgeleverd met een onbehandelde beton- of cementdekvloer.
Deze vloeren blijven altijd stof afgeven en zijn poreus. U kunt deze vloeren coaten of behandelen met een epoxy gietvloer, de ultieme oplossing voor uw garage of werkplaats.

Een epoxy gietvloer is een prachtige praktische oplossing om uw vloer vloeistofdicht, stofvrij en goed reinigbaar te maken. Tijdens het gieten van de vloer worden oneffenheden in de vloer mooi weggewerkt, met een mooie strakke vloer als eindresultaat.

De gietvloer kan worden ingestrooid met kleurvlokken, voor een decoratieve uitstraling.
Na het gieten kan de vloer worden afgeseald met een slijtvaste matte toplak, waarin een anti-slip korrel kan worden verwerkt.

 

Coatingvloeren
Cementdek- of betonvloeren blijven stof afgeven en zijn altijd poreus. Dit kan vervelend zijn in uw garage of werkplaats. Het coaten van de vloer is een relatief goedkope maar praktische oplossing om uw vloer stofvrij, vloeistofdicht en goed reinigbaar te maken. Een epoxy rolcoating kan in een twee of drie laags systeem worden aangebracht en is transparant, maar ook in vele Ral en NCS kleuren leverbaar.
Meer over coatingvloeren

Epoxy gietvloeren

Een epoxy gietvloer is een luxere oplossing om uw vloer vloeistofdicht, stofvrij en goed reinigbaar te maken.  Tijdens het gieten van deze vloer worden de oneffenheden in de vloer mooi weggewerkt, met een mooie strakke vloer als eindresultaat. De vloer wordt dan ook 2 mm dik gegoten. Epoxy gietvloeren zijn in vele Ral- en NCS kleuren leverbaar.  De gietvloer kan worden ingestrooid met kleurvlokken, voor een decoratieve uitstraling.
Meer over epoxy gietvloeren

Troffelvloeren

Een troffelvloer heeft een hoge druksterkte, is slag-, stoot- en slijtvast, heeft een hoge chemische bestendigheid, is vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk. Deze eigenschappen maken de vloer zeer geschikt voor industriële toepassingen.  De gemiddelde dikte van dit vloersysteem is 5 – 6 mm.  Maar een groot voordeel van deze mortel is dat men van een dikke laagdikten naar 0 mm kan toe werken. De mortel is uitstekend geschikt om een dorpel of afschot te creëren
Meer over troffelvloeren

Egaline vloeren

Onvlakke of beschadigde vloeren kunnen met gewone egalines worden uitgeëgaliseerd. Na het egaliseren kan men een epoxy vloer of rolcoating aanbrengen. De MF 4610 van Maxit/Beamix is een cementgebonden gietmortel met een zeer hoge slijtvastheid, speciaal geschikt als nieuwe toplaag op beschadigde en versleten betonvloeren.
De gietmortel is betongelijkwaardig, worden bijvoorbeeld gebruikt als toplaag in de magazijnen van Albert Heijn. Minimale laagdikte is ca. 5 mm en de kleur is donker grijs/bruin.
Meer over egaline vloeren